Drumhuis Helmond

De Opleiding
Je begint meteen achter een high end akoestisch drumstel. Dus geen plankjes of digitale drumstellen!!

Jouw wensen bepalen de gevolgde route. Je krijgt een eigen programma waarbij rekening gehouden wordt met je niveau en wat je wensen zijn. Je bepaalt daarmee altijd je eigen tempo.

Als je nog heel jong bent kan je vader of moeder bij je blijven in de lesruimte of zij mogen plaatsnemen in de wachtkamer.

In mijn lessen streef ik ernaar te zorgen dat je een stabiele groove kunt spelen, leert hoe je goed kunt samenspelen met andere muzikanten en dat je je eigen drumspel ontwikkelt om in verschillende stijlen goed uit de voeten te kunnen.

Mijn inbreng is dat ik je leer vaardigheden te ontwikkelen die je zelf kunt gebruiken om je eigen persoonlijke drumstijl te ontwikkelen en kunt blijven ontwikkelen. “Wat” je wilt spelen (creativiteit, interpretatie, muziekstijl, energie) en “hoe” je het wilt spelen (techniek, coördinatie, dynamiek, totaalgeluid).

Na een tijdje kun je goed genoeg noten lezen om je eigen ritmes op papier te zetten of om een drumpartij te kunnen lezen. Dit is echter geen must! Ook zonder noten kun je prima leren drummen.

Mijn sterke kanten zijn de analyse van je drumspel en daarmee het bepalen van de juiste informatie die je verder helpt.

Ik maak gebruik van allerlei slagwerkmethodes, boeken, maar ook eigen (geschreven) lesmateriaal. Waarin ik me onderscheid van andere drumscholen is dat ik in de uitleg verschil maak tussen mensen die visueel of auditief zijn ingesteld. Dit resulteert in een beter begrip van de aangeboden lesstof. Samen kijken we dus hoe je het makkelijkst in de les en thuis leert.